Найнебезпечніші міфи, які можуть спричинити рак
15 квіт. 2019 р.

Найнебезпечніші міфи, які можуть спричинити рак

Шкіра, як відомо, найбільший орган людини, до того ж, вона завжди на видноті. Можливо, саме тому навколо неї сформувалося стільки домислів і міфів, які багатьом з нас заважають жити.

Міф № 1.

Якщо здерти родимку, можна захворіти на рак Немає доказів того, що родимка після травми неминуче перетворюється на меланому. Найчастіше відбувається так: родимка спочатку зростала як меланома, а після травми перетворилася на пухлину. Травма просто спровокувала її зростання.

Міф № 2.

Якщо сталася травма родимки, її треба видаляти Спочатку потрібно обробити рану антисептиком, а потім заспокоїться і записатися до дерматолога. Сама травма не є причиною видаляти родимку, але огляд лікаря допоможе виключити виникнення меланоми.

Міф № 3.

У деяких людей просто багато родимок і веснянок з народження. І це не привід турбуватися Існує синдром множинних диспластичних невусів, коли все тіло вкрите родимками. Таким людям рекомендується регулярно проходити огляд.

Міф № 4.

Шкіра не засмагне, якщо на вулиці похмуро Наша шкіра засмагає, навіть якщо на вулиці дощ, але інтенсивність змінюється від пори року. Потрібно навчитися правильно підбирати сонцезахисний крем.

Міф № 5.

Якщо шкіра смаглява або темна, можна обійтися без сонцезахисного крему Навіть темношкірим людям потрібно користуватися сонцезахисними засобами щоб захистити шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету.

Міф № 6.

Вирізати родимку електроножем - минуле століття Електрроніж - найефективніший спосіб видалити родимку. При цьому ранка вже з припаяними краями. Саму ж родимку після процедури за потреби відправляють на аналіз, який визначить, чи є всередині ракові клітини.

Міф № 7.

Видаляють тільки небезпечні родимки Лікарі швидко видалять будь-яку родимку, якщо вам цього захочеться. Головне - це звернутися до спеціаліста (лікаря дерматолога), який проведе детальний огляд з дерматоскопією новоутворень, та за потреби відправить родимку на аналіз після її видалення.

Міф № 8.

Небезпеку становлять великі, темні і виступаючі родимки Рекомендовано регулярно проходити огляд, якщо у вас більше 50 родимок. Меланома часто виглядає як звичайна родимка.

Міф № 9.

Меланоми частіше з'являються на обличчі і руках За статистикою, у жінок меланоми частіше з'являються на ногах, а у чоловіків - на спині. Лікарі радять стежити за тими родимками, які труться об одяг.