ЯК ПОЗБУТИСЯ НЕБАЖАНОГО ВОЛОССЯ
25 вер. 2019 р.

ЯК ПОЗБУТИСЯ НЕБАЖАНОГО ВОЛОССЯ

Нині найпопулярнішим методом видалення небажаного волосся на тілі не тільки серед жінок, але й серед чоловіків є лазерна епіляція. З'явилися сучасні апарати, за допомогою яких можна швидко і безболісно припинити ріст волосся практично назавжди.

У чому переваги сучасної лазерної епіляції порівняно з іншими способами депіляції

По-перше, лазерна епіляція дає тривалий ефект. Курс процедур з інтервалом в 3-6 тижнів дозволяє значно потоншити і прорідити волосся в епільованій зоні. Наступні процедури з інтервалом в 3-4 місяці допомагають позбутися волосся в епільованій зоні назавжди, в той час як середній інтервал між процедурами інших способів депіляції – кожні 2-2,5 тижні. Ще одна перевага – безболісність процедури порівняно з іншими способами видалення волосся. Третя важлива перевага – відсутність періоду реабілітації після процедури. Різноманітні способи депіляції викликають подразнення, вросле волосся і висипання, особливо у людей з чутливою шкірою.

Лазерна епіляція не пошкоджує шкіру, немає реабілітаційного періоду і врослого волосся.

Безпека для організму людини

Процедура видалення волосся лазерним апаратом абсолютно безпечна. Вплив лазера на волосся і шкіру не глибокий, оскільки світло проникає лише на 4 мм углиб і не опромінює сусідні тканини чи органи.

Протипоказання для лазерної епіляції

· цукровий діабет;

· онкологічні захворювання;

· герпес в активній фазі в зоні проведення процедури;

· прийом антибіотиків;

· порушення цілісності шкіри і загострення хронічних шкірних захворювань в місці проведення процедури;

· інші важкі захворювання у стадії загострення;

· вагітність і період лактації.

Переваги сучасних апаратів для лазерної епіляції

Нові апарати набагато ефективніші. Якщо робити процедуру на них, то вона буде безболіснішою і реабілітаційний період скоротиться до мінімуму. Наприклад, апарат, який представлений у нашому медичному центрі, має поєднання трьох лазерних довжин хвиль в одній насадці, що дозволяє одночасно впливати на всі анатомічні шари волосяного фолікула. Нова технологія дозволяє працювати в русі і отримувати прекрасні результати вже після першої процедури. При взаємодії зі шкірою лазер остигає до температури мінус 3°С, таким чином охолоджує її і робить процедуру абсолютно безболісною і безпечною. Лазер підходить для всіх типів волосся: від світлих і "пушкових" до густих і жорстких, таким чином, лазерна епіляція для чоловіків і жінок буде однаково ефективною і швидкою. Шкіра не пошкоджується, відповідно, відсутній реабілітаційний період.

Можливість лазерної епіляції за наявності родимок і папілом Лазерна епіляція за наявності родимок безпечна. Великі і опуклі родимки, папіломи лазером не обробляються, при цьому майстер обходить ділянки з новоутвореннями, але перед процедурою варто проконсультуватися у лікаря-дерматолога.

Вплив кольору волосся і шкіри на результат епіляції

Лазер нового покоління здатний видаляти всі типи волосся, крім сивого (не існує апарату, який видаляє сиве волосся). Але не варто забувати про індивідуальні особливості кожної людини. Процес досягнення бажаного результату залежить від багатьох факторів, зокрема від кольору волосся і від типу шкіри.

Підготовка до процедури

За 14 днів до проведення процедури лазерної епіляції не можна робити шугаринг/воскову депіляцію, епіляцію епілятором. Також небажано за 14 днів до лазерної епіляції приймати антибіотики, інакше ефект від проведення процедури буде мінімальним. Напередодні процедури лазерної епіляції за 12-24 годин необхідно видалити волосся за допомогою бритви. Довжина волосся над шкірою не повинна бути більше 2-3 мм. Також перед сеансом епіляції потрібно прибрати всю косметику з ділянки, на якій буде проводитися епіляція.

Тривалість сеансу і відчуття

Залежно від зони на всю процедуру йде від 5 до 30 хвилин (гомілки). Процедура абсолютно комфортна і безболісна. Технологія ICE, яку використовують сучасні апарати, охолоджує поверхню шкіри під час роботи, тому пацієнт не відчуває ніякого дискомфорту під час процедури.

Заходи безпеки після процедури

Після процедури необхідно дотримуватися всіх рекомендацій лікаря-косметолога. Не можна розпарювати шкіру (приймати гарячу ванну, відвідувати сауну і лазню), наносити косметичні засоби і спиртовмісні дезодоранти на оброблену лазером зону у першу добу. Засмагати можна через 2-5 днів після процедури. Побічні ефекти або реакції Косметологи часто лякають побічними ефектами лазерної епіляції, але механізм дії лазера сучасних апаратів полягає у тому, щоб не травмувати шкіру. Замість впливу на волосяний фолікул одиничним імпульсом з високою енергією технологія дозволяє руйнувати волосяний фолікул, поступово нагріваючи шкіру доти, доки не буде доставлена необхідна теплова енергія. Таким чином, відсутні побічні ефекти або реакції, а також відсутній реабілітаційний період.

Скільки потрібно пройти сеансів для видимого результату?

Процес досягнення бажаного ефекту залежить від багатьох індивідуальних факторів: типу шкіри, кольору волосся, гормонального фону, зони проведення процедури. Обличчя: якщо йдеться про обличчя, знадобиться в середньому 10 процедур, щоб позбутися небажаного волосся. Бікіні: у пахвовій ділянці і зоні бікіні – від 6 до 8 процедур. Ноги: в зоні гомілок достатньо 5-6 процедур. З кожною процедурою волосся буде ставати все менше, і воно буде тоншати.

Чи припиняє взагалі рости волосся після проходження потрібної кількості сеансів? Сучасний лазер дійсно може допомогти позбутися від небажаного волосся раз і назавжди, але сам процес досягнення бажаного ефекту залежить від багатьох перерахованих вище факторів.

Інтервал між сеансами

Рекомендовано проводити процедуру раз на 3-6 тижнів залежно від зони. Далі – підтримувальний курс один раз на рік. Залежно від індивідуальних факторів інтервал між процедурами може піддаватися коригуванню лікаря-косметолога